Kött från Sverige visar vägen

Nya skyltar med "Kött från Sverige" gör det enklare att hitta svenskt kött och svenska charkuterier i butikerna.

Nu satsar Svenskmärkning i samarbete med dagligvaruhandelns kedjor på nya skyltar för att göra det ännu enklare att hitta svenskt kött och svenska charkuterier i butikerna.

Med en grillsäsong i full gång märks nu det svenska köttet och charkuterierna upp med olika typer av skyltar från Svenskmärkning som står bakom ursprungsmärkningen “Kött från Sverige”. Allt för att hjälpa konsumenter att göra ett mer medvetet och hållbart val när de handlar. 

Tanken är att det ska vara lätt att hitta Kött från Sverige-märkta produkter i butiken och lätt att förstå de värden som märkningen står för. Märket används på produkter som uppfyller Svenskmärknings kriterier: Fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. 

Enkel, tydlig och trovärdig märkning enligt unga vuxna 

En undersökning från Yougov ** om köpvanor hos unga vuxna visar att de flesta köpbeslut av matvaror sker i butiken eller via butikskedjornas appar. Unga vuxna anser att svenskt ursprung står för en tydlig kvalitetsaspekt och att handla svenska livsmedel uppfattas som klimatsmart. De upplever att Från Sverige-märkningen är enkel, tydlig och trovärdig. 

— Ett tydligt märke på produkten och vägledande skyltning i butikerna hjälper konsumenterna att hitta det de efterfrågar. Märket Från Sverige är välkänt med 84% kännedom, har högt förtroende och är efterfrågat av 8 av 10 konsumenter*, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB. 

Om Svenskmärkning

Svenskmärkning AB äger den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Initiativet till märkningen kommer från Livsmedelsföretagen LI, Svensk Dagligvaruhandel och LRF, som gemensamt startade och äger Svenskmärkning AB. 

* Demoskop, februari 2020
** Kvalitativ undersökning av YouGov 2019, på uppdrag av Svenskmärkning AB

Aktuellt

Rulla till toppen