Politiker besöker slakteri under Almedalsveckan

I samband med Almedalsveckan bjuder branschorganisationen Svenskt kött in till studiebesök på Gotlands Slagteri. Förutom rundvandring får besökarna veta intressanta fakta om svenskt kött och vilken viktig arbetsgivare slakteriet är för ön.

– De svenska slakterierna är otroligt viktiga arbetsgivare på de orter de verkar. Samtidigt är det inte många politiker som besökt ett slakteri. Därför är Almedalsveckan ett perfekt tillfälle att visa upp en del av den svenska livmedelsindustrin, säger Elisabet Qvarford, vd Svenskt kött.

Förutom en rundvandring i anläggningen får besökarna kunskap om situationen för den svenska köttbranschen och hur man arbetar för att säkra spårbarhet för det svenska köttet. Dessutom lyfts betydelsen av exporten och vad slakterierna betyder för arbetsmarknaden.

– För oss är det viktigt att vara transparenta i vår verksamhet. Vi är stolta över vår verksamhet och är glada över att så många vill göra studiebesök, säger Thomas Östlund, vd Gotlands Slagteri.

Det är riksdagspolitiker, måltidschefer från offentlig sektor, representanter från handel och restaurangsektorn samt media och opinionsbildare som deltar vid studiebesöken under måndagen och tisdagen.

Aktuellt

Tallrik

Hur mycket kött äter vi egentligen?

Nya rapporten från Jordbruksverket svarar på; hur mycket kött äter vi egentligen? Hur stor andel är svenskt? Och hur långt ifrån Livsmedelsverkets kostrekommendationer ligger vi egentligen?

Korvfestivalen 2020 i Stockholm

Är du en korvälskare? Nu är det dags för sjunde upplagan av Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Du ska väl gå?