Svenskt kött debatterar köttets ursprung under Almedalsveckan

Precis som förra året är branschorganisationen Svenskt kött på plats i Visby under Almedalsveckan. Vi arrangerar debatten "Bara Gud och slaktar´n… - en debatt om det anonyma köttet i charken och färdigmaten".

Knipsade
grisknorrar, skyhög användning av antibiotika och resistenta bakterier.
Djurhållningen i EU blev en av vårens hetaste debatter. Konsumenterna visade
återigen att de är beredda att betala för svenskt kött, även när det gäller
charkvaror och färdigmat, men de tycker samtidigt att det är svårt att se
köttets ursprung. 

Det gamla
talesättet att det bara var Vår Herre och slaktaren som vet vad korven
innehåller, verkar tyvärr fortfarande stämma. Finns det tillfällen när ett lågt
pris blir för högt? Och vilket ansvar har i så fall livsmedelsindustri och
handel?

Seminarium torsdag eftermiddag

Seminariet kommer att hållas torsdagen den 3 juli, 13.30-15.00 . Dörrarna öppnas 13.30 och
åhörarna bjuds på korv innan debatten startar kl 14.00.

Plats: Innergården till restaurang Beyrouth,
Rådstugugränd 2

Medverkande :

  • Eskil Erlandsson,
    Landsbygdsminister, (C)
  • Louise König,
    hållbarhetschef Coop
  • Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita
  • Göran Holm, vd
    HKScan
  • Debattledare: Ann-Helen Meyer von Bremen

Se
debatten på webben

En
inspelad version av debatten kommer att publiceras på webbplatsen samt vår kanal på Youtube för den som
i efterhand vill ta del av diskussionen.

Prata
med vår styrelse

Representanter
från Svenskt kötts styrelse och vd finns på plats under veckan för möten och
diskussioner om det svenska köttets villkor.

Torbjörn
Lithell, inköpsdirektör HKScan och ordförande i Svenskt kött, Jonas Tunestål, vd
KLS Ugglarps, Ingemar Olsson, ordförande för Sveriges Grisföretagare, Anders
Holmestig, vice vd LRF och Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Mer
information och pressrelaterade frågor

Kontakta oss
gärna!

  • Elisabet Qvarford, kommunikatör Svenskt kött, 072-714 18 13
  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött, 072-741 64 90

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top