Knipsade
grisknorrar, skyhög användning av antibiotika och resistenta bakterier.
Djurhållningen i EU blev en av vårens hetaste debatter. Konsumenterna visade
återigen att de är beredda att betala för svenskt kött, även när det gäller
charkvaror och färdigmat, men de tycker samtidigt att det är svårt att se
köttets ursprung.
Det gamla
talesättet att det bara var Vår Herre och slaktaren som vet vad korven
innehåller, verkar tyvärr fortfarande stämma. Finns det tillfällen när ett lågt
pris blir för högt? Och vilket ansvar har i så fall livsmedelsindustri och
handel?
Seminarium torsdag eftermiddag
Seminariet kommer att hållas torsdagen den 3 juli, 13.30-15.00 . Dörrarna öppnas 13.30 och
åhörarna bjuds på korv innan debatten startar kl 14.00.
Plats: Innergården till restaurang Beyrouth,
Rådstugugränd 2
Medverkande :
- Eskil Erlandsson,
Landsbygdsminister, (C) - Louise König,
hållbarhetschef Coop - Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita
- Göran Holm, vd
HKScan - Debattledare: Ann-Helen Meyer von Bremen
Se
debatten på webben
En
inspelad version av debatten kommer att publiceras på webbplatsen samt vår kanal på Youtube för den som
i efterhand vill ta del av diskussionen.
Prata
med vår styrelse
Representanter
från Svenskt kötts styrelse och vd finns på plats under veckan för möten och
diskussioner om det svenska köttets villkor.
Torbjörn
Lithell, inköpsdirektör HKScan och ordförande i Svenskt kött, Jonas Tunestål, vd
KLS Ugglarps, Ingemar Olsson, ordförande för Sveriges Grisföretagare, Anders
Holmestig, vice vd LRF och Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.
Mer
information och pressrelaterade frågor
Kontakta oss
gärna!
- Elisabet Qvarford, kommunikatör Svenskt kött, 072-714 18 13
- Maria Forshufvud, vd Svenskt kött, 072-741 64 90