Svenskt Kött bjuder in till debatt under Almedalsveckan

Precis som förra året är branschorganisationen Svenskt Kött på plats i Visby under Almedalsveckan. Vi arrangerar två debatter: "Sveriges dyraste matkasse" och "Utan kossan stannar Sverige".

Måndagen den 1 juli är vår dag och vi genomför då två
debatter. Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist med fokus på lantbruk,
livsmedel och mat.

Platsen för båda debatterna är innergården till Restaurang 50 kvadrat, S:t
Hansgatan 15 (ingång Rådstugugränd), mitt i centrala Visby.

Sveriges dyraste matkasse

9.00-10.30 Bjuder vi
på frukost och diskuterar matpriser under parollen Sveriges dyraste matkasse!

Vi älskar extrapriser,
men vad är det egentligen vi betalar för? Varför är det priset som styr och
inte kvalitén? Vem är det som får betala priset för den billiga maten? Vi
presenterar Sveriges dyraste matkasse och ställer frågan – varför är det bara
konsumenterna som ska ta ansvar för matkvalitén?

Medverkande:

  • Louise Ungerth, Chef
    Konsument och Miljö, Konsumentföreningen Stockholm
  • Marie Söderqvist, VD, Livsmedelsföretagen
  • Johanna Hållén, Press- och policychef, PRO
  • Dan Jakobsson, Färskvaruansvarig, ICA Sverige

Utan
kossan stannar Sverige!

13.00-14.30 diskuterar vi ansvaret för vården av naturen, miljön, kulturlandskapen och
landsbygdens överlevnad under rubriken Utan
kossan stannar Sverige!

Den dåliga lönsamheten
inom kött- och mjölkproduktionen får inte bara konsekvenser för svenskt
lantbruk, utan även för vården av naturen, miljön, kulturlandskapen och
landsbygdens överlevnad. Vem tar ansvar för det?

Medverkande:

  • Martin Sjödahl, enhetschef Klimatenheten, Jordbruksverket
  • Britta Andersson, köttbonde och butiksägare
  • Fredrik Hedenus, klimatforskare Chalmers
  • Johan Löfstrand, talesperson i lantbruksfrågor
    Socialdemokraterna

Se debatterna på webben

Debatterna spelas in och publiceras samma dag på www.svensktkott.se samt vår kanal på
Youtube

Prata med vår styrelse

Representanter från Svenskt Kötts styrelse och vd finns på
plats under veckan för möten och diskussioner om det svenska köttets villkor.

Johan Andersson, vd KLS Ugglarps och ordförande i Svenskt
Kött, Torbjörn Lithell vd SLS och Ingemar Olsson, ordförande för Sveriges
Grisföretagare. Dessutom är HKScans vd Göran Holm på plats i Visby under
måndagen.

Hur konkurrenskraftigt är svenskt kött internationellt?

Svenskt Kötts vd Maria Forshufvud medverkar onsdag 3 juli i
ett samtal om svenskt kötts konkurrenskraft tillsammans med Susanne Welin
Berger, Gotland Mathuvudstad 2013.

Mer information och pressrelaterade frågor

Kontakta oss gärna!

  • Elisabet Qvarford, kommunikatör Svenskt Kött, 072-714 18 13
  • Sara Hoff, kommunikationschef HKScan, 070-548 41 78

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top