
Dags att nominera till Dagligvarugalan
Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.
Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.
Hur stor klimatpåverkan köttet egentligen har blir mer ifrågasatt med den senaste forskningen om metangasens påverkan som växthusgas.
Generation Z vill värna om det svenska jordbruket, det är tydligt när man ser siffrorna från Ungdomsbarometerns undersökning för 2020.
Påsk med recept på griskött av Daniel Crespi. Fänkål, lavendelhonung, grillad citron, tomatsås och sardeller lyfter det svenska grisköttet till nya höjder.
Ett växtodlingssystem utan djur – är det verkligen möjligt? Vårbruket börjar komma igång runt om i landet och det är uppenbart: utan djuren – inga grödor.
Att lammkött skulle vara i säsong på påsken råder det delade meningar om, men den som hittar svenskt, färskt lammkött till påsk kan skatta sig lycklig.
Färsk statistik från Jordbruksverket visar att det svenska köttet ökar trots minskad köttkonsumtion på totalen.
Aktiviteter kräver energi. Vad väljer du att ta med och äta utomhus i vår? Här hittar du 12 tips på matsäck till sportlovet.
Att äta mat som är närproducerad och efter säsong är det mest hållbara, men vad är egentligen i säsong i februari?
Sorunda Korvfabrik vann i går titeln Årets Smakutvecklare på White Guide galan i Göteborg. Familjeföretaget har 35 olika korvar i sitt sortiment och tycker väldigt mycket om att jobba med smaker. Att det är svenskt kött i korven är en självklarhet för Johan Lindqvist Michanek som själv inte köper något kött som han inte vet vart det slaktats.
Svenska Köttföretagen har skapat ett system för effektiv kontroll av ursprung på svenskt griskött. Och nu har man börjat kontrollera att köttet i butiken är svenskt.
Sofia och Magnus Karlsson driver Evenstorps gård med uppfödning av köttdjur, gårdsbutik, kafé och hallonodling.
2014 blev Amir Kheirmand känd runt om i Sverige när han gick från klarhet till klarhet i tävlingen Sveriges Mästerkock. Nu har han kombinerat sin kärlek till matlagning med sitt arbete som PR-konsult och blivit matföretagare.