Aktuellt

Nyheter

Dags att nominera till dagligvarugalan

Dags att nominera till Dagligvarugalan

Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.

Utan djuren – inga grödor

Utan djuren – inga grödor

Ett växtodlingssystem utan djur – är det verkligen möjligt? Vårbruket börjar komma igång runt om i landet och det är uppenbart: utan djuren – inga grödor.

Tips på matsäck till sportlovet

Tips på matsäck till sportlovet

Aktiviteter kräver energi. Vad väljer du att ta med och äta utomhus i vår? Här hittar du 12 tips på matsäck till sportlovet.

säsong i februari

Vad är i säsong i februari?

Att äta mat som är närproducerad och efter säsong är det mest hållbara, men vad är egentligen i säsong i februari?

Äldre artiklar

Sorunda Korvfabrik – Årets Smakutvecklare

Sorunda Korvfabrik vann i går titeln Årets Smakutvecklare på White Guide galan i Göteborg. Familjeföretaget har 35 olika korvar i sitt sortiment och tycker väldigt mycket om att jobba med smaker. Att det är svenskt kött i korven är en självklarhet för Johan Lindqvist Michanek som själv inte köper något kött som han inte vet vart det slaktats.

Hereford

Hallon tar över ladugården

Sofia och Magnus Karlsson driver Evenstorps gård med uppfödning av köttdjur, gårdsbutik, kafé och hallonodling.  

Amirs schyssta käk

2014 blev Amir Kheirmand känd runt om i Sverige när han gick från klarhet till klarhet i tävlingen Sveriges Mästerkock. Nu har han kombinerat sin kärlek till matlagning med sitt arbete som PR-konsult och blivit matföretagare.

Rulla till toppen