Amirs schyssta käk

2014 blev Amir Kheirmand känd runt om i Sverige när han gick från klarhet till klarhet i tävlingen Sveriges Mästerkock. Nu har han kombinerat sin kärlek till matlagning med sitt arbete som PR-konsult och blivit matföretagare.

Amir Kheirmand från Västerås gillar – precis som (sägs det) 20 procent av oss i Sverige – att äta tacos på fredagskvällen.

– Det är familjeidyllen 2017, säger Amir. Två procent av all mat vi äter är tacos med tillbehör. Jag har funderat mycket på vad det är som gör att vi gillar det så mycket och riktigt nördat ner mig i tacos.

Han har kommit fram till att vi vill laga vår mat själva på fredagskvällen, men att det ska vara lätt att slänga ihop. Tacos tar inte lång tid att göra men det blir ändå många små tallrikar och skålar med olika såser och tillbehör som man får plocka ifrån för att göra sin egen taco.

Eftersom Amir är så matintresserad lägger han ner mer arbete när han gör tacos. Han gör alla såser från grunden till exempel. Och det var när han hade taco-middag med kompisar som han kom på att han kunde utveckla sina taco-ideer.

Just nu finns hans långkoksvarianter att köpa i Mellansverige men under 2017 kommer hans ”Schysst käk” att finnas att köpa i hela Sverige.

– Schysst käk är kött och kyckling uppfödd, slaktat och tillagat i Sverige. Det är såser, salsor och tillbehör utan en massa fuffens som uppgraderar fredagstacosen till minst 2.0. Det är gott, det är enkelt och helt enkelt Schysst.

Självklart är Amir en märkesanvändare. Nu går han från svenskt kött-märkning till ”Från Sverige”.

Amir tycker också det är onödigt att proppa sina maträtter med tillsatser.

– Våra köttprodukter, salsor och tillbehör är helt utan tillsatser.

Just nu finns tre schyssta varianter som man kan variera köttfärsen med på fredagskvällen. Det är pulled pork, pulled chicken och pulled veggies. Det finns också såser, mayo och salsa. Och inom kort utökas sortimentet med fler tacotillbehör.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top