Dags att nominera till Dagligvarugalan

Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.
Dags att nominera till dagligvarugalan

Dags att nominera till Dagligvarugalan

Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött- och Charkavdelning. Frågan vad som krävs för att vinna? I kriterierna står det att det ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen. Hur kan man göra det då?

Med eget charkuteri knep Ica Kvantum Flygfyren i Norrtälje 1:a priset i Dagligvarugalan 2020.

På kött och charkavdelningen hos Ica Kvantum Flygfyren märker man snabbt hur mat och hållbarhet hänger samman. Köttansvarige Anders Birgersson berättar att man under lång tid haft hållbarhet i fokus och det via en rad olika handlingar och aktiviteter. Bland annat ett nära samarbete med lokala köttleverantörer där man anordnar ”från hage till mage”-resor till gårdar och leverantörer för både kunder och personal. Gensvaret har varit mycket positivt och en del av butikens långsiktiga strategi att visa upp producenterna och djuren för att ytterligare pusha det lokala.

Köttet styckas i butik

Ett annat resultat av det arbetet är att kunderna har lärt sig att varje onsdag kommer det gris från Roslagskött som styckas i butik. Att jobba med butiksstyckning ger också en möjlighet att få ut just dom bitar som kundkretsen efterfrågar till ett minimalt spill. En dynamisk och lyhörd bemanning i den manuella disken är såklart också ett viktigt led i detta, och något butiksansvarige Magnus Aronsson framhåller som en stor del i framgången.

”Vi har lärt känna våra kunder och lyssnar på deras önskemål” säger han och menar det är ett självklart led i den lokala tanken som genomsyrar hela Ica Flygfyren. Man må vara en stor butik men i högsta grad en lokal aktör, väl rotad i det närproducerade och kundernas önskemål att vilja handla lokalt och hållbart.

Egen charkuteri

I ett ytterligare steg med sin ambition att låta hållbarhet möta högt kundmöte, så har Ica Kvantum ett eget charkuteri där man har en fullskalig charkproduktion med råvaror från lokala leverantörer. Mer närproducerat än så kan det inte bli.

Det är lätt att se varför Ica Kvantum Flygfyren var vinnare av Årets Kött- och Charkavdelning 2020. Och om du vet någon butik som är lika värda att belönas som Ica Kvantum Flygfyren så kan du nominera dom till Dagligvarugalan fram till 20 maj 2021

Aktuellt

Djuren räddar skörden

Djuren räddar skörden

Ett ostadigt sommarhalvår ger sämre skörd. Det som räddar skörden då är djuren så bönderna kan få ersättning för grödor som vi människor ratar.

Scroll to Top