Fira påsk med recept på griskött signerade Daniel Crespi

Påsk med recept på griskött av Daniel Crespi. Fänkål, lavendelhonung, grillad citron, tomatsås och sardeller lyfter det svenska grisköttet till nya höjder.
Fira påsk med recept på griskött signerade Daniel Crespi

Fira påsk med recept på griskött

Nu kan du fira påsk med recept på griskött. Dessa är speciellt skapade för årets påskmåltider, framtagna av kocken och sommelieren Daniel Crespi. Daniel Crespi är krögare för ett helt litet gastrokvarter i Gamla Stan i Stockholm, med krogar som Djuret och La Ragazza. Han har arbetat i restaurangbranschen i ungefär trettio år och har lång erfarenhet som både kock och sommelier.

De fyra nya recepten som Daniel har komponerat på griskött speciellt för Svenskt Kött har inspiration från Italien. Det är vackra, rustika och smakrika kreationer. Ett signum för kocken och krögaren som alltid är hungrig.  

Långlunch vid grillen

– Restaurangerna i Kvarteret Leijontornet har öppet precis som vanligt under påskhelgen så det blir till att ägna sig åt dem, men en lång påsklunch med familjen kommer också hinnas med. Det är tradition, säger Daniel. 

Det kan tyckas lite ovant att äta gris till påsk, men enligt Daniel passar det perfekt då han gärna firar påsken utomhus vid grillen. 

– Att fira påsken med gris är ju helt perfekt. Om det är lite varmare vårväder tar vi fram grillen för en lång utomhuslunch. Gris och lamm på grillen är ju suveränt och också en tradition hos oss vid påsk. Gärna med en liten matjessillbit innan, säger Daniel. 

– Grisköttet är tveklöst det viktigaste köttet för mig. Det är helt enkelt det jag lagar och äter oftast. Jag har ju italienskt blod också och i Italien, precis som i Sverige, så är grisköttet det viktigaste i köket.  

Klimatsmart griskött är en bonus

Att svenskt griskött sticker ut med sina mervärden är något som inte undgått krögaren i Gamla Stan. Och han värderar det som kommer med “på köpet”. 

– Det bästa med svenskt griskött, förutom smaken och kvaliteten, är ju såklart djurskyddet, att djuren haft det bra och så klart den låga antibiotikaanvändningen som vi har i Sverige. En stor bonus är ju också att griskött är klimatsmart med låg klimatpåverkan, säger Daniel. 

Superkrispig schnitzel, italienska påskköttbullar, smakintensiv Caponata – här är recepten!

Aktuellt

Dags att nominera till dagligvarugalan

Dags att nominera till Dagligvarugalan

Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.

koskit biogas

Utan djuren – inga grödor

Ett växtodlingssystem utan djur – är det verkligen möjligt? Vårbruket börjar komma igång runt om i landet och det är uppenbart: utan djuren – inga grödor.

Scroll to Top