
Pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost
Detta recept på pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost är framtaget av Sigrid Bárány.
Detta recept på pepparbiff med potatisterrin på Västerbottensost är framtaget av Sigrid Bárány.
Detta recept på hemgjord chipolata med ölbräserad lök och spetskål, morotsstomp och äppelsenap är framtaget av Sigrid Bárány.
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Rårakor som steks frasiga i fläskflott och serveras med knaprigt stekt sidfläsk och fräscht syrliga lingon.
I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt.
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.
Det här receptet bjuder på cevapcici med klassiska tillbehör som strimlad lök, ajvar, yoghurt och lepinabröd. De blir allra godast tillagade på grillen!
Detta härliga recept på fläskkotlett med lavendelhonung och caponata passar bra att servera till påsk.
Fira påsken med örtiga, parmesanmatade polpette pasquale – italienska påskköttbullar som badar i en kryddig tomatsås. Fungerar precis lika bra med mald gris och/eller lamm.
Daniel Crespi har skapat denna påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör. Klassisk svensk garnering med en påskig tvist.
Emilia Nilsson har tagit fram ett juvligt recept på julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot.