
Sök bland våra recept
Nya recept
Glaserad lammfilé och ragu på citronrimmad gurka, bönor och svamp
Värm ugnen till 175º. Fräs lök och vitlök i smör och häll på buljong. Lägg i dillstjälkar (spara vipporna till glaze). Häll buljongblandningen i en …
Glaserad oxfilé med Waldorfsallad
En läcker liten förrätt, som gjord för en helgmiddag på vintern, eller varför inte som inledning på nyårsmiddagen? Tack vare att den glaseras håller oxfilén för att göras klar i förväg. till köttet serveras en välsmakande sallad på selleri, äpple och valnötter. Det var lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York som började servera den här läckra salladen redan 1896. Än i dag serveras den på hotellet! I Sverige gör vi den på rotselleri, eftersom det blev fel när receptet skulle översättas till svenska. ’Celery’, alltså blekselleri, blev rotselleri.

Anticuchos de corazon – grillspett med nöthjärta
I Anderna serveras de här grillspetten som gatumat i nästan varje gathörn, ungefär som vi äter korv med bröd. Ett bra sätt att ta tillvara en ovanlig styckningsdel som nöthjärta. Om du inte vågar dig på hjärta blir receptet gott även med tärningar av biff.

Slottstek
En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.
Helstekt biff på sparris- och potatissallad med yoghurt
Värm ugnen till 125°. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och stek till 65°innertemperatur. Ta ut och låt svalna. Kryddblandning …

Chèvrefylld lövbiff med pastapytt
Lövbiff med fyllning känns extra festligt, kanske till fredagsmyset? Servera en pytt på vitaminrika grönsaker och pasta till.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.