
Sök bland våra recept
Nya recept

Barbeque beef brisket (pulled beef på bringspets)
Pulled pork (mjukkokt kött, så mjukt att det går att dra isär med en gaffel) blev väldigt populärt i vårt avlånga land, och strax fick vi även stifta bekantskap med pulled beef. Den här rätten, barbeque brisket, kan du laga i förväg och bara värma upp strax före servering. Ett långkok som blir snabbmat!

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor
Denna grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor kan du antingen låta koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du också använda som grundrecept för grytstekt oxbringa.

Njursauté
Njure brukar man ofta servera sauterad, det vill säga stekt i fett i mycket het panna. En god sås blir det i den här rätten, som serveras med potatis och kål.

Köttsoppa med rotfrukter och ärtor
Bogbladsplatta av nöt är en styckningsdel som du kan hitta i manuell köttdisk. Den kommer från nötkreaturets framdel och är något hårdare i konsistensen.

Grillad secreto med tomatsallad
Halsbit eller secreto, det spanska namnet som syftar till grisens hemlighet, är en mör och fin styckningsdetalj som du kan hitta i välsorterade köttbutiker eller beställa butiker med manuell köttdisk. Den styckas ut på spanskt manér och passar fint att lägga på grillen, på grund av att den är duktigt marmorerad. Du kan använda det här receptet som grundrecept för grillad halsbit.

Grillade racks av gris med coleslaw
Racks av gris, kotlettrad med extra långa ben, hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och saluhallar. Racks kan även skäras ut till kotletter med långa ben, som fungerar som ett handtag när du ska gnaga på benet. Grilla eller stek kotletterna, och glöm inte att svepa benet i folie för att skydda det från att bli bränt undet tillagningen.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.