Gör en annorlunda sill till julafton, påsk eller midsommar. Denna baconsill är en sill i vit sås som smaksätts med bacon, pepparrot och dill. Eftersom den görs med 5-minuterssill kan den serveras direkt.
Baconsill
Ingredienser
1 burk
1 paket bacon
1 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill
2 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
1 paket 5-minuterssill (430g)
Gör så här
Knaperstek baconet i en stekpanna. Låt svalna och hacka det sedan.
Blanda riven pepparrot, hackad dill, hackat bacon och crème fraiche. Spara gärna lite bacon att strö över som dekoration. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skär sillfiléerna till lagom bitar och blanda ner i såsen. Sillen kan serveras direkt.
Receptet är skapat av Madeleine Landley
Madeleine Landley är receptkreatör, fotograf och kokboksförfattare. Hon driver också en av Sveriges största matbloggar Landleys kök.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Paj med bacon, sparris och ost
Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot
Bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs
Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm
Julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot
Gnocchi med bacon, broccoli och mozzarella