Så steker du biffen!

Johan Hedberg Kötthack

Johan ”Matgeek” Hedberg visar steg för steg hur du steker biffen på bästa sätt.

Bästa tipsen:

  1. Torka av köttbiten. Den ska ha så torr yta som möjligt. 
  2. Salta på ytan som ska ligga neråt i pannan.
  3. Använd en panna som klarar höga temperaturer.
  4. Häll lite neutral olja i pannan och smeta ut med hushållspapper så att du får ett tunt lager.
  5. Pannan ska vara väldigt het. Testa hettan genom att ha i en droppe vatten och se om det fräser.
  6. Lägg i köttbiten med den saltade sidan nedåt och salta den andra sidan.
  7. Tryck till köttbiten för att få bort luft under och låt den ligga.
  8. När biffen har fått en fin yta släpper den från pannan. Vänd och stek andra sidan.
  9. Sänk värmen när du fått yta på båda sidor så köttet kan ligga kvar utan att brännas.
  10. Häll i först olivolja och sen rikligt smör för smaksättning. 
  11. Ös köttet med smör för ännu mer smak.
  12. Låt köttet vila i ca 5 minuter innan du serverar.

Lycka till!

Rulla till toppen