Johan ”Matgeek” Hedberg visar steg för steg hur du steker biffen på bästa sätt.
Bästa tipsen:
- Torka av köttbiten. Den ska ha så torr yta som möjligt.
- Salta på ytan som ska ligga neråt i pannan.
- Använd en panna som klarar höga temperaturer.
- Häll lite neutral olja i pannan och smeta ut med hushållspapper så att du får ett tunt lager.
- Pannan ska vara väldigt het. Testa hettan genom att ha i en droppe vatten och se om det fräser.
- Lägg i köttbiten med den saltade sidan nedåt och salta den andra sidan.
- Tryck till köttbiten för att få bort luft under och låt den ligga.
- När biffen har fått en fin yta släpper den från pannan. Vänd och stek andra sidan.
- Sänk värmen när du fått yta på båda sidor så köttet kan ligga kvar utan att brännas.
- Häll i först olivolja och sen rikligt smör för smaksättning.
- Ös köttet med smör för ännu mer smak.
- Låt köttet vila i ca 5 minuter innan du serverar.
Lycka till!