Blogg

Blir man sjuk eller frisk av kött?

Blir man sjuk eller frisk av kött?

Den polariserade debatten kring kött drivs på ett ungefär till 99 procent av känslor och till 1 procent av fakta, men blir man sjuk eller frisk av kött?

Annorlunda taco

Taco kan ju vara gott – här kommer en variant! I mitt förra inlägg nördade jag ner mig i en av de svÃ¥raste köttdetaljerna, men ocksÃ¥ …

Tiden för Brisket är här

DÃ¥ var det ett tag sen man skrev ett inlägg och under tiden har sommaren passerat och det börjar komma lite regn, svalare tider och …

Flygskam byttes mot bondeskam

När flygskam byttes mot bondeskam

Strax efter att IPCC släppte sin rapport om klimatförändringar fick vi vara med om det intressanta fenomenet när flygskam byttes ut mot bondeskam.

Ved, kol, briketter, gas eller el?

Vad ska man ha för värmekälla i BBQ dÃ¥? Vad har ni hemma i stugan att använda? Förslagsvis använder man ved eller kol, men det …

Kött och klimat

Köttproduktion kan fånga koldioxid från atmosfären

N ötkreatur, kor, har en stor potential att lagra in mer kol än de släpper ut och på så vis minska halterna koldioxid i atmosfären. Hur mycket kolinlagring som sker per kilo nötkött är dock en fråga som både idag och i framtiden nog aldrig kommer kunna få ett exakt svar. Det beror helt enkelt på.

Nu blir det BBQ!

Sist jag var inne i bloggvärlden skrev jag för Scan vill jag minnas, dÃ¥ handlade det om Rapsgrisen och Ã¥ret var 2012. Sedan dess har …

Rulla till toppen