Lammracks är en riktig favorit. När de väl är stekta skärs de upp i fina kotletter med ett ben som ’handtag’ för den som vill äta med händerna. Gott till är polenta kryddad med ädelost och krispiga broccolibuketter.

Lammracks är en riktig favorit. När de väl är stekta skärs de upp i fina kotletter med ett ben som ’handtag’ för den som vill äta med händerna. Gott till är polenta kryddad med ädelost och krispiga broccolibuketter.
4 portioner
700 g lammracks
2 msk grillolja
salt och malen vitpeppar
Ädelostpolenta:
6 dl polenta
3 dl l grönsaksbuljong
100 g ädelost, i bitar
300 g broccolibuketter
salt och malen svartpeppar
Värm ugnen till 175º. Krydda köttet med salt och peppar och pensla med grillolja. Stek i ugn 20 minuter. Låt vila i smörpapper 15 minuter.
Ädelostpolenta:
Koka polentan i buljong under omrörning ca 6 minuter. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.
Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.
Servering:
Skär upp racksen mellan varje ben och servera kotletterna med polentan och broccolin.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Ugnsstekta lammracks med rotfrukter
Kaffemarinerade lammracks
Lammracks med Västerbottenspolenta och tomatolja