Seekh Kebab Larkana är träkolsgrillade färsspett kryddade med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.

Seekh Kebab Larkana är träkolsgrillade färsspett kryddade med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.
8 portioner
3 medelstora gula lökar
1 medelstort knippe färsk koriander
2 milda gröna paprikor, haurkisk Sivri
2 små starka färska gröna chilifrukter
6 vitlöksklyftor
1 kg blandfärs (70% lamm, 30% nöt)
4 msk Seekh kebab masalapulver
3 msk Keema tikkya masalapulver
4 ½ msk grillkrydda
1 tsk chiliflakes
1 tsk malen svartpeppar
Du behöver också:
träspett, blötlagda
Till servering:
bulgursallad
grönsaker, grillade
Finhacka lök och koriander. Kärna ur och hacka paprikan. Hacka chili. Pressa vitlöken.
Lägg lök, koriander, paprika, chili och vitlök i en handduk och krama ur vätskan. Blanda samman med färsen. Tillsätt sedan de torra kryddorna och blanda till en smidig färs. Krama färsen runt träspetten.
Blötlägg spetten och förbered tillbehören.
Servering: Grilla spetten runt om över grå glödbädd 8–10 minuter. Innertemperaturen ska vara 70°. Servera med bulgursallad och grillade grönsaker.
Receptet skapat av Christian Hellberg till TV4:s program Grilla!