Sätt ugnen på 150°. Torka av fläskkarrén och salta den runtom. Grovhacka grönsakerna, skala ingefäran och skiva den tunt.
Bryn fläskkarrén på alla sidor i smör. Lägg den i en ugnssäker gryta. Deglacera stekpannan med vinägern och häll den i grytan. Bryn grönsakerna hastigt, lägg dem i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och sätt sedan lock på grytan och ställ den i ugnen. Låt fläskkarrén bräsera i 1 timme och 45 minuter, ös den 1-2 gånger. Den ska bli mjuk men inte trådigt sönderfallande och kärntemperaturen ska överstiga 70°.
Ta ut grytan, ta upp karrén och lägg på en skärbräda. Låt vila i minst 15 minuter. Vid servering, skiva köttet i halvcentimetertjocka skivor och värm upp hastigt i ugnen på 225°.
Sås: Sila av spadet och reducera det till 1/3. Red med maizena. Vid servering, värm upp såsen och blanka av med smöret, smaka upp med peppar och justera sältan.
Bakade äpplen, brysselkål och rödbetor: Värm ugnen till 225°. Klyfta rödlök, äpplen och rödbetor. Ansa och halvera brysselkålen. Lägg brysselkål, rödbetor och lök i en långpanna och blanda med matolja, salt, vitpeppar och rosmarin. Baka i ugnen i 20 minuter, rör runt en gång i mitten av tiden.
Ta ut formen, lägg i äppelklyftorna separat och klicka på smöret på dem. Krydda med lite rosmarin. Sätt in i ugnen och baka i 5-10 minuter tills äpplena är mjuka men inte mosiga.
Tärna sidfläsket och stek det knaprigt, först på låg värme, sedan högre när fettet har smält ut.
Lägg upp fläskkarrén varm i skivor på en bädd av grönsakerna, häll på hälften av såsen och strössla över sidfläsket. Servera resten av såsen vid sidan av.