
Grillad flankstek med potatisterrin och varm tomatsallad
Ingredienser
4 portioner
500 g flankstek, hel eller skivad på skrå
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar
Potatiskaka:
400 g potatis, grovriven
1 ägg
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl lagrad ost, riven
½ msk salt
½ tsk vitpeppar
1 msk flytande matfett
½ dl ströbröd
2 msk smör
Grönsakspaket:
2 röda tomater, skivade
2 gula tomater, skivade
1 knippe salladslök, strimlad
några kvistar färsk timjan
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
socker
flingsalt och grovmalen svartpeppar
Du behöver också:
4 ark aluminiumfolie
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar och pensla det med olja.
Grönsakspaket:
Fördela tomater, lök och timjan på foliearken. Ringla över olja och vinäger. Strö över lite socker, salt och peppar. Vik ihop folien till tättslutande paket.
Potatiskaka:
Värm ugnen till 175º. Pressa vätskan ur potatisen och blanda med ägg, vitlök, ost och kryddor. Smörj och bröa en avlång form. Häll i blandningen och grädda i vattenbad ca 1 timme och 15 minuter. Låt svalna och skär i skivor.
Höj ugnstemperaturen i ugnen till 225º. Värm grönsakspaketen i ugn, eller på grillen ca 10 minuter. Stek skivorna av potatiskaka hastigt i smör eller vänd dem på grillen vid servering. Grilla köttbiten hel ca 8 minuter per sida eller skivad ca 3 minuter på utegrill eller i grillpanna.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Marinerad, grillad flankstek med rödvinssås och varm broccolisallad
Grillad secreto med tomatsallad
Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad
Mustig ragu med fläskkött, pasta och tomatsallad
Grillad flankstek med krossad färskpotatis och jordgubbssalsa
Sommarsallad med grillad flankstek




