Sommarsallad med grillad flankstek

Den här salladen är krispig av rädisorna och fungerar perfekt ihop med tunna skivor av grillad flankstek. Beskan och friskheten från grapefrukten och sötman från passionsfrukten ger smakerna en helt ny dimension. Sommargrill och sommarsallad i en och samma rätt. 

Ingredienser

4 portioner

500 g flankstek i bit
BBQ-sås
salt och malen svartpeppar

Sommarsallad:
1 knippa rädisor, tunt hyvlade
2 grapefrukter
1 knippa grön sparris
2 romansalladshuvuden
10-15 kokta, kalla färskpotatisar
2 tsk olivolja 

Dressing:
1 dl grädde 
4 passionsfrukter

Gör så här

Lägg rädisorna till salladen i kallt vatten i kylen. Skala grapefrukterna med hjälp av en vass kniv och skär ut filéer av fruktköttet. Dela passionsfrukterna till dressingen och skrapa ut fruktköttet i en bunke. Blanda ner grädden och krydda med salt och peppar. 

Krydda flanksteken med salt och peppar. Grilla den över grå glödbädd på ganska hög värme i början. Flytta steken till indirekt värme och grilla köttet sammanlagt 12 ̶ 15 minuter. Pensla köttet med bbq-sås och vänd då och då under grillningen. Innertemperaturen ska vara 54˚. Låt köttet vila 10 minuter i smörpapper före servering. 

Sommarsallad:
Grilla sparrisen och krydda den med salt och peppar. Skölj romansalladen och slunga den torr. Skär potatisarna i skivor. Varva romansallad, grapefrukt, rädisor, potatis och sparris. Ringla dressingen över salladen. 

Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor tvärs över muskeltrådarna. Toppa salladen med köttet, droppa över olivolja och strö över salt och peppar. Servera genast. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen