Den här salladen är krispig av rädisorna och fungerar perfekt ihop med tunna skivor av grillad flankstek. Beskan och friskheten från grapefrukten och sötman från passionsfrukten ger smakerna en helt ny dimension. Sommargrill och sommarsallad i en och samma rätt.
Sommarsallad med grillad flankstek
Ingredienser
4 portioner
500 g flankstek i bit
BBQ-sås
salt och malen svartpeppar
Sommarsallad:
1 knippa rädisor, tunt hyvlade
2 grapefrukter
1 knippa grön sparris
2 romansalladshuvuden
10-15 kokta, kalla färskpotatisar
2 tsk olivolja
Dressing:
1 dl grädde
4 passionsfrukter
Gör så här
Lägg rädisorna till salladen i kallt vatten i kylen. Skala grapefrukterna med hjälp av en vass kniv och skär ut filéer av fruktköttet. Dela passionsfrukterna till dressingen och skrapa ut fruktköttet i en bunke. Blanda ner grädden och krydda med salt och peppar.
Krydda flanksteken med salt och peppar. Grilla den över grå glödbädd på ganska hög värme i början. Flytta steken till indirekt värme och grilla köttet sammanlagt 12 ̶ 15 minuter. Pensla köttet med bbq-sås och vänd då och då under grillningen. Innertemperaturen ska vara 54˚. Låt köttet vila 10 minuter i smörpapper före servering.
Sommarsallad:
Grilla sparrisen och krydda den med salt och peppar. Skölj romansalladen och slunga den torr. Skär potatisarna i skivor. Varva romansallad, grapefrukt, rädisor, potatis och sparris. Ringla dressingen över salladen.
Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor tvärs över muskeltrådarna. Toppa salladen med köttet, droppa över olivolja och strö över salt och peppar. Servera genast.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing
Grillad flankstek med krossad färskpotatis och jordgubbssalsa
Andreas sommarsallad med stekt kalvbräss
Marinerad, grillad flankstek med rödvinssås och varm broccolisallad
Grillad flankstek med potatisterrin och varm tomatsallad
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås