Lägg rädisorna till salladen i kallt vatten i kylen. Skala grapefrukterna med hjälp av en vass kniv och skär ut filéer av fruktköttet. Dela passionsfrukterna till dressingen och skrapa ut fruktköttet i en bunke. Blanda ner grädden och krydda med salt och peppar.
Krydda flanksteken med salt och peppar. Grilla den över grå glödbädd på ganska hög värme i början. Flytta steken till indirekt värme och grilla köttet sammanlagt 12 ̶ 15 minuter. Pensla köttet med bbq-sås och vänd då och då under grillningen. Innertemperaturen ska vara 54˚. Låt köttet vila 10 minuter i smörpapper före servering.
Sommarsallad:
Grilla sparrisen och krydda den med salt och peppar. Skölj romansalladen och slunga den torr. Skär potatisarna i skivor. Varva romansallad, grapefrukt, rädisor, potatis och sparris. Ringla dressingen över salladen.
Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor tvärs över muskeltrådarna. Toppa salladen med köttet, droppa över olivolja och strö över salt och peppar. Servera genast.