Currygryta med lamm | Svenskt Kött

Currygryta med lamm

Lammbogen är väldigt mör i förhållande till nöt- eller grisbog, men den behöver sjuda lite längre än annat lammkött. Här blir den till en mustig currygryta med lamm, perfekt till både vardag eller lite mer festliga tillfällen.

Ingredienser

4 portioner

500 g grytbitar av svensk lammbog
2 gula lökar, grovhackade
1 msk curry
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk timjan
salt och malen svartpeppar
1 burk creme fraiche

Till servering:
ris
sallad med bönor

Gör så här

Bryn kött, lök och curry i smör. Lägg över i en gryta. Pudra över mjölet under omrörning. Häll över

buljong.

Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan, salt och svartpeppar. Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. Rör om då och då.

Blanda till sist i creme fraiche. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

Servera med ris och grönsaker.

Visste du att lamm är bra naturvårdare?

Får och lamm är duktiga naturvårdare. Där de betar ser de till att landskapen hålls öppna och vackra. Och det gör i sin tur att blommor, fåglar och insekter kan leva gott. Får betar gärna också löv från olika slags träd och buskar, även taggiga, vilket gör att de är suveräna på att öppna upp igenväxta marker. Det bidrar till att höga natur- och kulturvärden kan bevaras i betesmarkerna.

» Läs mer om varför du ska välja svenskt lammkött här.

FLER RECEPT

Rulla till toppen