Allt lammkött

Racks i bit av Lamm

Lammrack

Lammracks är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben.

Njure av Lamm

Lammnjure

De bönformade små lammnjurarna är en delikatess.

Hjärta av Lamm

Lammhjärta

Lammhjärta är en mör liten muskel med en mycket mineralisk och järnaktig karaktär. Lammhjärta finns i välsorterade livsmedelsbutiker och specialaffärer.

Kotlett av Lamm

Lammkotletter

Lammkotletter som stekts just så de har fin stekyta och ett rosa saftigt inre, är en ljuvlig upplevelse. Benen och fettet som kapslar in det möra köttet gör det smakrikt och saftigt.

Lever av Lamm

Lammlever

Lever från unga lamm är en delikatess och kan skäras i skivor
och stekas och serveras med kapris och bacon.

Bräss av Lamm

Lammbräss

Lammbräss tillhör inälvorna och är en körtel. Den har en finstämd, mjölkig smak och mjuk konsistens.

Bringa av Lamm

Lammbringa

Lammbringa är den främre delen av lammets bröstkorg och en styckningsdel många missar. Bringan är som gjord för långkok.

Färskkorv

Charkuterier av lamm

Även om lammcharkuterier inte är lika vanliga och berömda som korvar, syltor och sådant från gris och nöt, är lammet alldeles förträffligt för sådana produkter.

Lammfärs

Lammfärs

Lammfärs ger matlagaren enorma möjligheter. Dess fina fetthalt (omkring 15%) gör att färsbiffar, köttbullar, färsspett och lådor blir saftiga och smakrika om man inte lagar dem för länge.

Rostbiff av Lamm

Lammrostbiff

Rostbiff av lamm är en underskattad styckningsdetalj. Denna möra lilla detalj är som en ministek. Festlig och perfekt till festmiddagen.

Innanmat av lamm

Inälvsmaten från lamm är så smaklig och mjäll. Och trots ett visst vanrykte är den mycket användbar i köket.

Rulla till toppen