
Lammrack
Lammracks är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben.
Lammracks är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben.
De bönformade små lammnjurarna är en delikatess.
Lammhjärta är en mör liten muskel med en mycket mineralisk och järnaktig karaktär. Lammhjärta finns i välsorterade livsmedelsbutiker och specialaffärer.
De mest delikata som smakrika grytor kan göras av grytbitar av lamm.
Lammkotletter som stekts just så de har fin stekyta och ett rosa saftigt inre, är en ljuvlig upplevelse. Benen och fettet som kapslar in det möra köttet gör det smakrikt och saftigt.
Lever från unga lamm är en delikatess och kan skäras i skivor
och stekas och serveras med kapris och bacon.
Lammbräss tillhör inälvorna och är en körtel. Den har en finstämd, mjölkig smak och mjuk konsistens.
Lammbringa är den främre delen av lammets bröstkorg och en styckningsdel många missar. Bringan är som gjord för långkok.
Även om lammcharkuterier inte är lika vanliga och berömda som korvar, syltor och sådant från gris och nöt, är lammet alldeles förträffligt för sådana produkter.
Lammfärs ger matlagaren enorma möjligheter. Dess fina fetthalt (omkring 15%) gör att färsbiffar, köttbullar, färsspett och lådor blir saftiga och smakrika om man inte lagar dem för länge.
Rostbiff av lamm är en underskattad styckningsdetalj. Denna möra lilla detalj är som en ministek. Festlig och perfekt till festmiddagen.
Inälvsmaten från lamm är så smaklig och mjäll. Och trots ett visst vanrykte är den mycket användbar i köket.