Allt lammkött

Innerfilé av Lamm

Lamminnerfilé

Lammfilé är bland det möraste kött man kan sätta tänderna i, ändå har den en ganska imponerande smak.

Entrecôte av Lamm

Lammentrecôte

Entrecote från lamm skärs ut från motsvarande del på nötdjur. Entrecote med benet kvar kallas även karré när det gäller lamm. En vällagad lammentrecote – som stekts hel, fått vila så att den är lite rosa när den skivas upp – är en eminent upplevelse. Och det är en mör styckdetalj som dessutom är marmorerad och rik på smaker. Så det är lätt att förstå att den blivit populär, inte minst bland kockar.

Bog av Lamm

Lammbog

Lammbog tillhör de där härliga långkoksdelarna på lammet, som ger mäktig sky eller buljong och sönderfallande kött om det tillagas rätt, på riktigt låg värme.

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.

Lammstek med gremolata och grönsaksröra

Den här lammsteken steker du på något lägre temperatur och något längre tid än vanligt. Resultatet blir ett saftigt, vackert rosa kött. till steken serverar vi grönsaker anrättade som vid medelhavet och frisk gremolata. 

souvas provençale

Lammsouvas provençale

Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Rulla till toppen