
Lamminnerfilé
Lammfilé är bland det möraste kött man kan sätta tänderna i, ändå har den en ganska imponerande smak.
Lammfilé är bland det möraste kött man kan sätta tänderna i, ändå har den en ganska imponerande smak.
Entrecote från lamm skärs ut från motsvarande del på nötdjur. Entrecote med benet kvar kallas även karré när det gäller lamm. En vällagad lammentrecote – som stekts hel, fått vila så att den är lite rosa när den skivas upp – är en eminent upplevelse. Och det är en mör styckdetalj som dessutom är marmorerad och rik på smaker. Så det är lätt att förstå att den blivit populär, inte minst bland kockar.
Lammbog tillhör de där härliga långkoksdelarna på lammet, som ger mäktig sky eller buljong och sönderfallande kött om det tillagas rätt, på riktigt låg värme.
Haka inte upp dig på lammsteken i påsk. Testa den här lammfärspajen med spenat som kommer göra succé på buffébordet.
Testa att kombinera lamm och ägg till påsk med de här ägghalvorna med rökt lammröra, toppade med rom, kapris, honung och citron.
Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.
Den här lammsteken steker du på något lägre temperatur och något längre tid än vanligt. Resultatet blir ett saftigt, vackert rosa kött. till steken serverar vi grönsaker anrättade som vid medelhavet och frisk gremolata.
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten
Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.
Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki på svensk honung signerad Sofia Henriksson. Servera matvete-tabbouleh med massa härliga örter till!