Svenskt kött i säsong

Här på Svenskt kött har vi ett mycket spännande 2012 framför oss. För ungefär ett år sedan träffades en – enligt mig – häftig överenskommelse med Axfood, Bergendahls, ICA, KF och LRF och Svenskt kött: Vi kom överens om ett gemensamt Svenskt kött-märke att använda på charkuterier och kött som innehåller 100% svenskt kött. Över 130 företag har anslutit sig och de blir fler hela tiden. Det är allt från små lokala tillverkare som Bondens bästa och Mälarchark till stora företag som Jakobsdals chark, Scan och Martin & Servera. Nu jobbar vi stenhårt på att göra detta blågula runda märket så känt att ingen kan kan missta sig på vad det står för. Varför gör vi det? Jo därför att 7 av 10 vill kunna se varifrån köttet kommer. Och tillverkarna vill visa att att produkterna innehåller svenskt kött. På ett enkelt och tydligt sätt.

Jag tror på vår inneboende vilja att göra gott. Och ju mer vi kan och vet desto lättare är det att göra gott, att kunna göra bra egna val. Alltså vill vi dela med oss av det vi kan om om svensk djuruppfödning och svenskt kött och vad som särskiljer det från det utländska. 

Förresten vill jag passa på och tipsa om en av mina favoritdetaljer: fläskläggen. Läs mer om den och klicka dig vidare till recepten med lägg längst ner i artikeln. Själv brukar jag koka dillkött på lägg.

Välkommen att följa oss på vår nyöppnade blogg – och på Facebook.

Rulla till toppen