Säsong för svenskt lamm

Vill man anpassa sin matlagning efter råvaror i säsong är det svenskt lamm som gäller under hösten. 

Nuförtiden finns svenskt lamm året runt, men under hösten är utbudet som störst.

Prova två nya recept som TV-aktuelle Tommy Myllymäki tagit fram för matmagasinet Mitt Kök.

Det är härliga råvaror och mustiga smaker i de två rätterna ”Lammlägg med curry, spiskummin, pumpa, russin och honung” och ”Lamminnanlår med aubergine, tomat, getost och oliver”

Till recepten

Aktuellt

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Serverar din kommun svensk mat?

Serverar din kommun svensk mat?

Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?

Rulla till toppen