Nominering till Årets Smakutvecklare gör oss stolta

Vi på KLS Ugglarps är otroligt stolta över att ha blivit
nominerade till Årets Smakutvecklare 2015 av Livsmedelsföretagen och White Guide.
Ett stort grattis säger vi till Wapnö som vann det hela, det var dom väl värda!

Under de senare åren har det skett en snabb utveckling i KLS
Ugglarps. Från att tidigare främst arbetat med slakt och styckning
vidareutvecklar vi numera olika detaljer till en högre förädlingsgrad. Det gör
vi dels genom att sortera och stycka fram fler
detaljer och dels med att ytterligare förbereda
köttet med olika smaksättningar.

Flera
av de nya produkterna är resultat av samarbetet med våra kunder
och deras önskemål.

Idéer till nya produkter kommer från många olika håll. Flera
av de nya produkterna är resultat av samarbetet med våra kunder
och deras önskemål. Många av oss som jobbar på KLS Ugglarps är mycket
matintresserade och därmed själva källor till nya idéer. Samarbeten med duktiga
kockar är också en inspirationskälla.  

Det är spännande att botanisera bland olika kryddor, blanda
och prova sig fram med smaker som lyfter köttets egna. Inspirationen kan komma
från olika delar av världen. Ett exempel på det är Lyckas Pulled Gyros som har en grekisk smaksättning där grisköttet är kryddat
med bland annat spiskummin, ingefära, oregano och vitlök.

I skrivande stund strålar solen från en klarblå
himmel och visst blir man då sugen på att grilla? När det gäller grillning är
det viktigt att hitta smaker som passar många men ändå sticker ut. Något till
de unga, något till de nyfikna och något till de mer traditionella. Årets smak
apelsin och chili gifter sig med den lite fetare karrén på ett perfekt sätt och
ger en fräsch sommarkänsla med sting.

Jag ser fram emot en härlig vår där vi på KLS Ugglarps
fortsätter utveckla smaker som gör det lätt att lyckas med köttet i
matlagningen.

Relaterade artiklar