
Serverar din kommun svensk mat?
Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?
Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?
2023 års skörd blev 30 procent lägre än fjolårets men det svåra växtodlingsåret gav mer djurfoder.
På skolrestaurangen Guldtuppen står måltidsglädje, råvaror i säsong och svenskt kött på menyn. Detta tack vare eldsjälarna till kockar som driver köket.
För elfte året i rad är julskinkan ohotad favorit på julbordet tillsammans med Janssons frestelse.
Behöver du inspiration till nyår? Här är en lyxig nyårsmeny av Desirée Jaks men samtidigt prisvärd och i säsong.
Griskött är en del av svensk mattradition. Men varför äter vi så mycket gris i Sverige? Följ grisens historia här.
Livsmedelsföretagens julmatsundersökning svarar på vad som är viktigast med maten nu till jul och hur julbordet blir i år.
Halterna av växthusgaser fortsätter öka enligt WMO:s rapport. Men vilken växthusgas påverkar uppvärmningen av klimatet mest?
På förskolan Juvelen serveras lokal och lekfull mat och förskolekocken Malin Nilsson har med barnen i köket.
Lammkött har en lätt och behaglig smak, och en fin mörhet som gör att många delar är färdiga för pannstekning.
Lammkött är populärare än någonsin och allt fler väljer att jobba som lammbonde, men hur är det egentligen? Här är avsnittet av Köttpodden med den engagerade lammbonden Magnus Jönsson
Den 2 oktober korades 2017 års Exceptionella råvaror. För bedömningen stod tio av landets allra främsta kockar som doftade, kände och smakade på ett 30-tal utvalda råvaror av fågel, gris och nötkött. Mjölkbonden Markus Lindström deltog för första gången med kött från familjegården, -en biffstock från en sju år gammal mjölkko av rasen SRB. Hans kött nådde 34,95 poäng, årets högsta poäng i kategorin nötkött, och fem hundradelar från att nå den allra högsta klassen och utmärkelsen Exceptionell Råvara.
Lammkött har en fin smak och det räcker gott att krydda med salt och peppar. Vill du smaksätta mer är det tacksamt med smaker från medelhavsköket, till exempel vitlök, rosmarin, citrusskal och olivolja.