
Sigrid Báránys bästa julrecept
Julen närmar sig med stormsteg och vi har laddat upp vår receptbank med Sigrid Báránys bästa julrecept.
Julen närmar sig med stormsteg och vi har laddat upp vår receptbank med Sigrid Báránys bästa julrecept.
Grönt ljus för svenskt kött från djur på naturbeten och ekologisk gris medan allt importerat kött får rött ljus när WWF lanserar ny köttguide.
COP 26 – Världen har enats om tydligare regler som är steg i rätt riktning för att klara Parisavtalets mål.
Nu när det är höstlov passar det riktigt bra med husmanskost. Förutom att den är god och mättande så är den dessutom i säsong på hösten.
Nyligen släpptes rapporten ”Framtidens Jordbruk: Mjölk och Nötkött” som visar att svensk mjölk- och nötköttsproduktion kan nå Parisavtalets klimatmål.
För att ge intresserade konsumenter en ökad inblick i den svenska djurproduktionen lanserar nu Svenskt Kött filmen “Hur djur blir till mat”.
Hur vet man vilka restauranger som servera svenskt kött? Våga fråga om ursprunget om det inte står tydligt i menyn som på Texas Longhorn.
Är du osäker på hur man lagar till det godaste lammköttet? Här får du tipsen som gör att du lyckas!
Undrar du varför hösten är lammsäsong? Borde man inte kunna äta svenskt lamm året runt? Jo visst kan man det men hösten är den traditionellt stora lammsäsongen eftersom lammen varit ute hela sommaren och betat.
Den 20 april fyller den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige ett år. I samband med det kompletteras märkena Från Sverige och Kött från Sverige med nya märket Mjölk från Sverige.
Importerat fårkött säljs som betydligt dyrare lammkött av grossister. Mer än hälften av det lammkött som äts i Sverige är i själva verket fårkött. Nu har livsmedelsinspektörer uppmärksammat fusket och börjat sätta åt företagen. ”Alla gör så”, blev svaret från en grossist. Detta rapporterade Dagens Nyheter i påskhelgen.
Det finns en stor utvecklingspotential inom den svenska lammproduktionen och efterfrågan på lammkött ökar successivt skriver KLS Ugglarps i sin egna tidning. Marknadens utveckling är viktig för det svenska köttet och därför gör KLS Ugglarps nu en stor satsning på lamm med ledorden tillväxt, resurser och ökad aktivitet.
Påsken är näst efter julen årets viktigaste högtid för dagligvaruhandeln. Förra året stod påskveckan för 2,3 procent av årsförsäljningen i dagligvaruhandeln. Allt enligt undersökningsföretaget Nielsen skriver Dagens Handel.