KLS Ugglarps satsar på svenskt lammkött

Det finns en stor utvecklingspotential inom den svenska lammproduktionen och efterfrågan på lammkött ökar successivt skriver KLS Ugglarps i sin egna tidning. Marknadens utveckling är viktig för det svenska köttet och därför gör KLS Ugglarps nu en stor satsning på lamm med ledorden tillväxt, resurser och ökad aktivitet.

Historiskt sett har lammverksamheten inte varit något som KLS Ugglarps har satsat på, men nu är det dags för en förändring. Efterfrågan på lamm ökar och utvecklingspotentialen inom området är stor.

KLS Ugglarps lägger mycket tid och omsorg på långsiktiga relationer och arbetar ständigt för att ha en personlig och nära kontakt med gårdarna. I samband med den nya lammsatsningen har det därför anställts en ny inköpare och affärsansvarig för lamm, som kommer att arbeta heltid med lammfrågan. Med en ny ansvarig hoppas företaget få ett bättre samarbete inom värdekedjan, som i sin tur ska generera nya koncept och lösningar som långsiktigt ska ge ökad lönsamhet inom området. 

Det ska även arbetas mer aktivt med olika produktions – och utvecklingsprojekt för att öka tillväxten på gårdarna. KLS Ugglarps ser en stor potential för svenska lammproducenter att öka både efterfrågan och höja kunskapen om lammkött i Sverige.

Aktuellt

En mångfald av betesdjur skapar mångfald av växter

Mångfald av betesdjur skapar mångfald av växter

En mångfald av betesdjur skapar ännu högre mångfald bland växter och andra arter. Djurens betande gör att ingen växt kan ta överhanden eftersom de ständigt betas ner, så att många arter kan samsas på liten yta. Men nötdjur, får och hästar betar intressant nog på olika sätt.

Scroll to Top