
Bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs
Vem har sagt att bacon bara passar till frukost. Varför inte prova bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs till middag?
Vem har sagt att bacon bara passar till frukost. Varför inte prova bacon och ägg med bakad rotselleri och krassemajonnäs till middag?
Denna värmande och mättande curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka är perfekt att laga som storkok och servera en kylig höstkväll.
Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs passar fint som fredagsmat. Köttet kan med fördel marineras dagen innan.
Dessa goda fläskfilémedaljonger med grönkål, äpple och rödlök är enkelt att göra, särskilt som du i många butiker hittar sköljd och färdigskuren grönkål.
Bogen är en av de mest smakrika delarna på grisen och köttet passar fint i en gryta. Som en kryddig gryta på grisbog med blomkålssallad.
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré passar fint i höstmörkret. Den blir så god eftersom kött och bönor är bra smakkamrater.
I detta recept på kryddig grisbog i tagine med brysselkålsallad får köttet puttra långsamt till en härligt smakrik gryta.
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.
Fransyska är en styckningsdetalj som även finns på gris. Här serveras denna fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad med vinbär och dragon.
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten
Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad är en lite festligare husmansrätt där salladen serveras med valnötter och blåmögelost.
Visst finns det fler läckra rätter med fläsklägg än klassisk ärtsoppa eller rotmos. Som dessa fläsklägg med kål, bränd grädde och senap.