Förrätter/smårätter

Skink- och grönsaksterrin

Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat. 

Pastej på sked

Amuse brukar man kalla en liten aptitretare på sked, som serveras före den egentliga förrätten. Du kan också servera pastej på sked som bufférätt. 

Bulgarisk soppa

En god, snabblagad och lättlagad vardagssoppa med massor av vitaminer och vacker färg. Barn brukar uppskatta att få stavar av grönsaker vid sidan av soppan att knapra på. Den passar också som liten förrätt, och räcker då till 6−8 personer. 

Terrine på oxbringa och gulbeta med pepparrotskräm

Det här är en terrine som passar bäst att servera på buffé eller som förrätt. Det är lite pyssel med den här rätten, men låt dig inte avskräckas. Inget är svårt att göra, och resultatet blir fantastiskt! 

Ostfondue med skinka

Ostfondue med skinka

Ostfondue med skinka är trevligt pyssel som liten kvällsrätt eller att servera som natta-mat. Använd en träslev och rör i åttor när ostmassan värms på spisen. Det minskar risken för att osten bränner fast.

Skinkpaket med fetaost

De här söta små paketen passar som förrätt på ett julkalas, på julbordet eller som mingelmat i advent. 

Rulla till toppen