Carpaccio är tunna skivor av kött som serveras utan att tillagas. På italienskt vis serveras köttet med olivolja, parmesan och pinjenötter, men det här är en variant med hemlagad majonnäs. En perfekt inledning på en festmiddag.
Ingredienser
4 portioner
300 g välputsad oxfilé
Majonnäs:
1 äggula
1 msk fransk senap
3 msk pressad citron ¾ dl olivolja 1 msk grädde salt och malen vitpeppar
Till garnering:
3 msk kapris, sköljd
50 g blandad sallad
Gör så här
Frys in köttet. Ta fram det och skiva köttet i lövtunna skivor när det fortfarande är halvfryst.
Majonnäs: Vispa ihop ägg, senap och citron. Tillsätt olja i en tunn stråle till majonnäsen tjocknar. Blanda ner grädden och krydda med salt och peppar.
Servering: Täck hela ytan på 4 tallrikar med köttskivor. Ringla över majonnäs och garnera med kapris och sallad.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!