Söndagsmat

Rostas stekt i skivor

Rostas stekt i skivor med potatisgalette och svamp

Rostas är smakrikt kött som är mört och fint och passar utmärkt att steka i skivor. Köttet kan till utseendet påminna om filé, men har grövre muskelfibrer och måste skivas tvärs över dem för att bli mört. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill steka rostas i skivor. Du får också förslag på tillbehör att servera till. 

Aprikoskryddad lammstek

Aprikoskryddad lammstek

Lammstek är ett kött som tål tuffa tag när det kommer till kryddning. I detta recept på aprikoskryddad lammstek samsas söt aprikos och het sambal oelek.

Hemlagad pizza med skinka

Hemlagad pizza med skinka

Köpt pizza i alla ära, men hur gott är det inte att göra en hemlagad pizza med skinka? Kokt, rimmad skinka är toppen att toppa med.

Wallenbergare

Wallenbergare

Originalet av wallenbergare lagas på kalvfärs, men då det är svårt att hitta svensk kalvfärs går det lika bra att använda nötfärs som i det här receptet.

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek

Ceasars spanska oxstek här är något för dig som gillar stek med sås och potatis. Såsen till den här steken, som är ett gammalt Carl Butler-recept, består av mustiga, vinkokta grönsaker som mixas till en fräsch sås.

Osso buco

Osso buco

Denna Osso buco är ett klassiskt recept från det italienska köket. Här får skivor av kalvlägg får sjuda med grönsaker till en härlig gryta.

Köttfärslimpa med gräddsås

Värm ugnen till 200°. Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form …

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Kalvrostbiff med rödvinssås

Kalvrostbiff med rödvinssås

Om du har riktig tur kan du hitta den här fina styckningsdetaljen i en köttaffär eller manuell charkdisk. Varför då inte prova detta recept på kalvrostbiff med rödvinssås?

Lamm i kål

Lamm i kål

Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.

Rulla till toppen