Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.

Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.
4 portioner
600 g nötlever, i skivor 1 ½ cm tjocka
salt och malen vitpeppar
1 ½ msk smör
Gräddsås:
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk kinesisk soja
Till servering:
kokt potatis
rårörda lingon
Skär bort hinnor och senor från levern. Skölj levern i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Stek i omgångar i smör på medelvärme, ca 2 minuter per sida.
Gräddsås:
Koka upp grädde, fond och soja. Sänk värmen och låt sjuda till tjockare konsistens.
Servera levern med gräddsåsen, lingon och kokt potatis.