Kärleksknöl med pepparrotskräm | Svenskt Kött

Kärleksknöl med pepparrotskräm

En trevlig förrätt som du kan göra klar i förväg och bara lägga upp före servering. 

Ingredienser

6 förrättsportioner

300 g nötinnanlår, djupfryst

Koklag:
2 liter vatten
2 ½ dl salt
1 msk socker
3 vitlöksklyftor
10 enbär
2 lagerblad
2 kvistar rosmarin

Pepparrotskräm:
4 dl crème fraiche
40 g pepparrot, fint riven
salt och malen vitpeppar

Till servering:
4 vaktelägg
100 g rödbetor, skalade
1 dl älgörtssaft + lite vatten
färska örter (ex körvel, mangoldskott, vattenkrasse och dill)

Gör så här

Värm ugnen till 90°. Ställ in det djupfrysta köttet och stek till innertemperatur 56°. Det tar ca 1 timme. Koka upp vatten, salt, socker, vitlök och kryddor. Låt svalna. Lägg köttet i lagen och låt stå i 4 timmar.

Koka upp crème fraiche och pepparrot och koka kraftigt i ca 10 minuter. Salta, sila och låt svalna. Kyl.

Koka vakteläggen i 2 ½ minut och kyl i isvatten. Skala och dela. Tärna rödbetorna och dem koka mjuka i älgörtssaft och vatten. Låt svalna.

Servering:
Lägg upp rödbetstärningar, vaktelägg och kött. Klicka på pepparrotskräm och dekorera med örter. 

Receptet skapat av Tomas Diederichsen, Sveriges Köttkock 2007

FLER RECEPT

Rulla till toppen