
COP30 breddar klimatfrågan
Under COP30, FN:s klimattoppmöte 2025, breddar man klimatfrågan genom att titta på hur sektorer som livsmedelsproduktionen kan vara en del av lösningen.

Ny gymnasieutbildning inom kött och chark
Till hösten 2026 planeras ny gymnasieutbildning inom kött och chark på Uddevalla gymnasium.

Därför gör svenskt kött skillnad
Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Lyckas med gryta – våra bästa tips och recept
Undrar du haur man ska göra för att lyckas med en så där härligt mustig gryta? Här är våra bästa tips och recept.

Tävling: Hur lyfter ni svenska livsmedel?
Jobbar du med offentliga måltider och lyfter du i så fall hur ni jobbar med svensk livsmedel? Då kan du vara med i vår tävling och vinna en temadag!

Våra 7 bästa recept på goda pajer
Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Vilken beredskap har vi egentligen?
När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern
Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Varför är det köttbrist i Sverige?
Varför är det köttbrist i Sverige, ett land där vi de senaste decennierna kunnat välja och vraka bland matvarorna i butiken?

Varför säger envisa rykten att lamm smakar kofta?
Det är verkligen bara envisa rykten att lamm smakar kofta och de stämmer inte alls. Lamm är ett lyxigt köttslag med fin smak.

Kommer det finnas svenskt lamm till påsk?
Svenskt lamm brukar vara svårt att få tag på till påsk och i år är bristen större än vanligt. Kommer det finnas svenskt lamm att få tag på?

Har järnbristen ökat?
En nyligen publicerad studie visade på högre andel unga tjejer som har järnbrist än tidigare forskning. Har järnbristen ökat?
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?