Nu är det dags!

Nu är det dags!

Nu är det dags!

I dagarna släpper Svenskt Kött tillsammans med Svenska Köttföretagen både film och en webbsida om det mest sårbara i vår bransch, nämligen slakten. Efter många år av kritik och spekulationer har slakteribranschen bestämt sig för att det är dags nu; dags att visa upp hur det går till när djur blir till mat och berätta vår egen historia på vårt sätt. Alldeles för länge har andra, ofta med motstående agendor, tagit på sig rollen att beskriva vad vi gör och hur. Resultatet har lett till att alltför många nidbilder och alltför få sanningar har spridits. Och vi har gång på gång behövt försvara oss när det redan är för sent – när vi redan är stämplade och i totalt underläge.

Slakt väcker känslor

Det är inte konstigt att vi tidigare tvekat kring hur vi ska berätta om det vi gör. Slakt väcker känslor. Så är det bara. Och därför behöver processen från en stängd till en transparent verksamhet ta tid. Den stora resan har därför handlat om att hitta språket och bilderna kring vad vi själva är trygga och bekväma i att säga om oss själva. Vilka är vi egentligen? Hur vill vi att andra ska se på oss? Och finns det en plats för djurproduktion och slakt i framtiden?

Vi kan med stolthet säga att vi är en del av den här branschen där så mycket kompetens och ansvarstagande finns.

Efter 18 månaders tufft jobb har vi kommit så långt att vi med stolthet kan säga att vi är en del av den här branschen där så mycket kompetens och ansvarstagande finns. Att finnas bland alla dessa engagerade, kloka och modiga människor, som vågar ställa sig längst fram och stå upp för och visa vilka vi är. Det är en ganska bra känsla att ha med sig när man ska göra någonting svårt. Nu går det inte att backa utan det är bara framåt som gäller. Och nu kära vänner är vi redo. Välkomna in till slakten.

Rulla till toppen