Grilla med Lennart på Kvantum Kungsbacka

Grilldisken är lagd med färdigmarinerat kött och
massor av underbart goda korvar. När jag själv lägger disken på morgonen, så
gör jag alltid det med största omsorg och nöjer mig inte förrän jag fått det
precis som den känslan av bilden jag har i huvudet. Det är som att måla en
tavla – jag har ett mål, men inte ens jag själv vet var det slutar förrän jag
lägger den sista pusselbiten i disken.

En välfylld köttdisk med
välputsat kött ger ett mycket
större säljtryck än en torftig och snålt tilltagen köttdisk som istället annars
avslöjar ett bristande engagemang.

Eftersom den manuella köttdisken är som en
säljmagnet som varken behöver extrapriser eller påtvingade köp är det helt
avgörande hur slutresultatet blir på hela köttdisken. En välfylld köttdisk med
välputsat kött ger ett mycket
större säljtryck än en torftig och snålt tilltagen köttdisk som istället annars
avslöjar ett bristande engagemang.

När jag sedan lagt klar disken så går jag alltid
ut på andra sidan och ser hur det ser ut från kundens synvinkel. För mig som
jobbar med mitt eget intresse så är det som att titta på ett konstverk när jag
tittar på min egen köttdisk utifrån. Samma känsla vill jag att kunderna också
ska känna och det vet jag att de gör. Jag glömmer aldrig de första kundernas
reaktioner när vi byggt om till manuell köttdisk. De tittade och gick nästan
förbi, men vände sedan tillbaka och sa;

– Vänta! Här måste vi köpa något! Kunden hade
alltså inte för avsikt att köpa något, men kände ändå behovet att göra det när
de såg den fina köttdiskens upplägg.

Blir det en plötslig och tidig värmebölja
på våren, så vet kunderna att de alltid kan köpa färdigmarinerat svenskt kött
att grilla…

Vi har visserligen många åretrunt-grillare, men
de flesta kunder plockar ut grillen först nu när värmen kommer och så gör även jag. Det bästa med vår fina butik är att jag kan starta grillsäsongen när
helst jag vill, eftersom jag inte är beroende av leverantörer av
färdigmarinerat kött. Har man en manuell köttdisk och egna marinader så går jag
efter vädret och det vet kunderna. Blir det en plötslig och tidig värmebölja
på våren, så vet kunderna att de alltid kan köpa färdigmarinerat svenskt kött
att grilla av bästa kvalitet på Kvantum innan våra konkurrenter ens fått in
sina leveranser. 

Det tar ju några minuter att
få köttet färdiggrillat, så för att hålla blodsockret på en jämn nivå tills
köttet är klart, så tar jag alltid en Bernerwurst och en Käsekrainer från
Helmut Walch tills köttet blir klart.

Alla marinader (10 olika) som jag använder till
vårt kött finns även till försäljning i små
burkar ovanför köttdisken. Där finns min egen favorit ”Provence” den
består av franska örter, vitlök och syra, vilket ger en underbar doft och smak
och som passar utmärkt till både lamm-, fläsk och nötkött. Andra läckra smaker
är ”Buffalo Wing”, ”Honung Ingefära”, ”Rioja, med
riktigt rödvin i”, ”BBQ”, med flera. Det tar ju några minuter att
få köttet färdiggrillat, så för att hålla blodsockret på en jämn nivå tills
köttet är klart, så tar jag alltid en Bernerwurst och en Käsekrainer från
Helmut Walch tills köttet blir klart. 

Relaterade artiklar