Prova nya styckningsdetaljer på grillen

Trenden med att använda hela djuret - "nose-to-tail" - fortsätter denna grillsommar och en hel del nya styckningsdetaljer har nått butiksdiskarna. Här är recepten för att lyckas med dem vid grillen.

I Sverige har vi en tradition av anatomisk styckning. Men det hindrar oss inte från att influeras av internationella styckningsdetaljer. För alla som är sugna på att prova nya detaljer på grillen finns nu en rad nya recept. Kolla in dem här:

Styckningsordlista

Eftersom olika länders styckningstraditioner skiljer sig åt är det inte alltid lätt att navigera bland olika benämningar på styckningsdetaljer. Därför har vi tagit fram en ordlista som hjälp på traven. Läs hela ordlistan här.

Aktuellt

Blir man sjuk av kött?

Blir man sjuk av kött?

Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Järn från vegetabilier tas upp lika lätt som järn från kött

Är järnbrist vanligt?

Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?

Har vi ändrat vad vi äter?

Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?

Varför äter vi gris i Sverige?  

I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Rulla till toppen