Prova nya styckningsdetaljer på grillen

Trenden med att använda hela djuret - "nose-to-tail" - fortsätter denna grillsommar och en hel del nya styckningsdetaljer har nått butiksdiskarna. Här är recepten för att lyckas med dem vid grillen.

I Sverige har vi en tradition av anatomisk styckning. Men det hindrar oss inte från att influeras av internationella styckningsdetaljer. För alla som är sugna på att prova nya detaljer på grillen finns nu en rad nya recept. Kolla in dem här:

Styckningsordlista

Eftersom olika länders styckningstraditioner skiljer sig åt är det inte alltid lätt att navigera bland olika benämningar på styckningsdetaljer. Därför har vi tagit fram en ordlista som hjälp på traven. Läs hela ordlistan här.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Rulla till toppen