Prova något nytt på grillen!

I sommar vill vår kock Mikael Andersson slå ett slag för långtidsgrillat svenskt kött, grönsaker i säsong och lite ovanliga köttbitar som vi inte alltid är vana att lägga på grillen.

Sex nya recept på temat finns att inspireras av och laga till sommarens grillkvällar. Tanken är att använda sig av fler och liter mer spännande styckdetaljer än de vanligaste och populäraste delarna. I ärlighetens namn kan det väl vara kul att prova något annat än entrecôte och karré?

Mikael har långtidsgrillat rimmat sidfläsk, som blir mycket saftigt och fullt av smak. Flanksteken grillas på indirekt värme och passar fint med en riktigt somrig och krispig sallad. Fråga gärna efter högrevskärna i din butik, den finaste delen av högreven är härligt smakrik och passar fint att grilla. Vårens trend med korvstoppning tar vi också med oss och rekommenderar att grilla hemgjord merguez, som görs på finaste svenskt lammkött.

Våga prova och experimentera vid grillen i sommar – läs våra grilltips och sätt igång!

Om Mikael Andersson

Vår kock Mikael Andersson har sin bas i Skåne. Han har tidigare jobbat på Restaurang Niklas i Helsingborg och varit delägare i Gastronomibutiken i samma stad. Han brinner för fina svenska råvaror i säsong. Sedan några veckor tillbaka kan hans anrättningar smakas på Grand Hôtel Mölle.

Recepten

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Rulla till toppen