Aktuellt

Nyheter

Grillad rostas/luffarfilé, rödvinssås, boeuf bourguignon-garnityr, bakade småtomater, potatis- och jordärtskocksgratäng

Festliga nyårsrecept för ugnen

Dags att börja fundera över vad man ska servera till nyårsaftonens festliga middag. Här bjuder vi på tips samt nio festliga recept med lamm, nöt och gris, som alla lagas i ugnen.

Julskinka med klassisk griljering

Julskinkan toppar på julbordet

Nu är det jul igen och den tiden på året då det äts som mest julskinka. Enligt statistiken är julskinka det de allra flesta tycker är viktigast att ha på julbordet, tätt följt av Janssons Frestelse.

Ny vd på Svenskt Kött

Isabel Moretti blir ny vd på Svenskt Kött vid årsskiftet. Hon har de senaste 10 åren varit på LRF där hon varit chef för Energi och miljöenheten.

Grisar

Nu skärps reglerna kring antibiotika för djur inom EU

I måndags röstade EU:s medlemsstater ja till en ny förordning som innebär strängare regler kring hur antibiotika får ges till djur inom EU. Den nya förordningen börja gälla om tre år och alla EU-länder måste följa den.

Äldre artiklar

Svenska mästarna inom chark är korade

Den 27e oktober utsågs vinnarna i Chark-SM 2016. Sexton SM-mästare vaskades fram och tre hedersutmärkelser delades ut, två i kategorin bästa klimatanpassade produkt och en i kategorin bästa ekologiska produkt.  

Semifinalen i Årets Kock 2017

Semifinalen av Årets Kock avgörs i år på Helsingborgs Arena den 23 november. Som partner finns Svenskt kött på plats och med oss i montern har vi Thomas Sjögren som bjuder på läckra amuser komponerade av vinnande produkter från årets Chark-SM.

Ny rapport: Sveriges bönder bäst i EU igen!

Årets rapport om antibiotikaförbrukningen i Europa från Europeiska läkemedelsmyndigheten, visar att Sveriges djur återigen får minst mängd antibiotika bland EUs medlemsländer. Men nu ökar användningen av antibiotika i djuruppfödningen i flera länder i Europa.

Rulla till toppen