
Dags att nominera bästa kött- och charkuteriavdelning 2020
Svenskt Kött är stolt sponsor till kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan. Nu är det dags att nominera!
Svenskt Kött är stolt sponsor till kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan. Nu är det dags att nominera!
Rester kvar från julbordet? Spana in Madeleine Landleys svinn-smarta nyårssnittar med julens rester
Att maten är producerad i Sverige är viktigast när svenskarna planerar sitt julbord. Det tycker hela 47 procent av de tillfrågade i en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Livsmedelsföretagen i november 2019.
Dags att börja planera inför glöggminglet! Denna jul samarbetar Svenskt Kött med Catarina König, också känd som Matfashionistan och vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.
Vinnaren av Årets Kött- & Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen och det har ICA Kvantum Liljeholmen.
Svenskt Kött är tillsammans med Från Sverige och LRF stolt partner till Årets Kock – svenska mästerskapet i professionell matlagning. Denna vecka, under finalen av Årets Kock, är en av tävlingsuppgifterna att göra korv. Därför vill vi så klart passa på att lyfta denna fantastiska råvara.
Finalen av Årets kock går av stapeln inom kort. Under två intensiva dagar tävlar finalisterna i Annexet på Globen i Stockholm. Svenskt Kött samarbetar med youtubern Johan “Matgeek” Hedberg som filmar och sänder direkt från tävlingen. Följ hans kanaler för att se vad som händer under tävlingsdagarna.
Efter flera månaders juryarbete har nu tre finalister utsetts i Svenskt Kötts kategori Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan.
Nu har tävlingen Årets Kockelev gått av stapeln – tävlingen med hållbarhetsfrågan och framtidens förmågor i fokus. Svenskt Kött var självklart på plats och sponsrade de tävlande kockarna med hållbart kött. I detta fallet en hel bringa med ben ifrån nöt.
Semifinalen i Årets Kock 2017 är avslutad, och av 18 fantastiska kockar har nu 8 tagit sig vidare och säkrat sina finalplatser i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena.
Nu på tisdag den 23 november avgörs semifinalen av Årets Kock på Helsingborgs Arena. Svenskt kött är som partner givetvis på plats och med oss i montern har vi Thomas Sjögren som bjuder på läckra smakprover komponerade av vinnande produkter från årets Chark-SM.
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, har gjort tre läckra rätter baserade på tre vinnare av Chark-SM 2016! De utvalda produkterna är vindelnrökt fläskkarré, isterband från Wiktor Olsson samt pustakorv från Tulip.
Mer än varannan konsument tycker att svenskproducerat är en av de viktigaste faktorerna i affären. Förra året var den siffran 48 procent, enligt en undersökning från Demoskop.