
Rustika påskrecept som gör gott både i mage och hjärta
För många innebär påsken att man äter ägg, kyckling och lamm, men varför inte prova dessa rustika påskrecept som gör gott både i mage och hjärta?
För många innebär påsken att man äter ägg, kyckling och lamm, men varför inte prova dessa rustika påskrecept som gör gott både i mage och hjärta?
Årets påskvecka kommer inte likna vanliga vanliga påskar, därför tipsar vi här om mat för en annorlunda påsk.
I coronakrisens spår skapas nu nya samarbeten mellan livsmedelskedjorna och lokala livsmedelsproducenter för att rädda lokal mat.
Kan Sveriges ansvarsfulla användning av antibiotika, inom sjukvården såväl som i lantbrukets djurhållning ge oss större möjligheter till bättre folkhälsa?
Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har det varit så uppenbart att världen är global. Men vad gör vi om maten tar slut i affärerna?
Nya rapporten från Jordbruksverket svarar på; hur mycket kött äter vi egentligen? Hur stor andel är svenskt? Och hur långt ifrån Livsmedelsverkets kostrekommendationer ligger vi egentligen?
Är du en korvälskare? Nu är det dags för sjunde upplagan av Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Du ska väl gå?
Gryta är smidigt, värmande och gott. Laga en stor omgång till hela familjen och till matlåda dagen efter. Här hittar du recept på värmande grytor.
Ny statistik från Jordbruksverket visar att antalet nötkreatur i Sverige nu är det lägsta i landet som uppmätts. Det hotar naturbetesmarkerna.
Cowfunding är ett nytt sätt att sälja kött från väl valda gårdar via nätet. Sedan 2015 har företaget funnits i Skåne, nu utökar man verksamheten till Stockholm.
KLS Ugglarp fortsätter med sina populära leverantörsträffar, i år tillsammans med Max hamburgare. Senast har tre träffar hållits i Laholm, Eringboda och Kalmar.
Svensk mat blir allt populärare och det visar sig nu i försäljningssiffrorna. Statistiken för tredje kvartalet i år visar på en fortsatt ökad försäljning av svenskproducerade livsmedel. Allt fler köper helt enkelt svenskt.
På Ikeas julbord i år har kvaliteten på råvarorna stått i fokus och det serveras bara svenskt kött.