Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst.

Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst.
4 portioner
500 g lättrimmat sidfläsk eller bog, skivat
1 msk smör
1 gul lök, skivad
2 syrliga äpplen, klyftade
eventuellt 1 dl köttbuljong
salt och malen vitpeppar
½ dl persilja, hackad
Till servering:
kokt potatis
Stek fläsket i omgångar 2 minuter per sida. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Spara fettet som smält ut i pannan. Stek löken i fläskflottet och eventuellt lite smör. Tillsätt äpplena.
Lägg fläsket ovanpå och sjud under lock 10 minuter. Späd eventuellt med buljong. Krydda med salt och peppar.
Strö över persilja och servera med kokt potatis.