I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.

I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.
2 portioner
500 g lammentrecôte, i tunna skivor
2 msk rapsolja
4 msk sesamfrö, rostade
2 dl Sukiyakisås
800 g wokgrönsaker
1 + 1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 liten vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Till servering:
blandad sallad
sukiyakisås
Hetta upp rapsolja, sesamolja och vitlök i en wok eller stor stekpanna. Woka grönsakerna tills de får färg och krydda med salt och peppar.
Fördela salladsbladen på 4 tallrikar. Fördela de wokade grönsakerna ovanpå.
Hetta åter upp woken och häll i olja. Lägg i köttskivorna och strö över sesamfrön. Woka någon minut innan såsen hälls över och får koka in.
Fördela köttet på grönsakerna och servera genast. Servera med Sukiyakisås.
Revben med smak av jul
Ljummen middagssallad med stekt fläsk
Helgrillad entrecotekärna med smak av fänkål och koriander
Ljummen lammytterfilé med somrig jordgubbs- och dinkelsallad