Det här är en liten och god rätt, som du kan servera som lätt lunch, kvällsrätt eller kraftigt mellanmål. Ett bra sätt att ta tillvara rester av köttfärssås eller köttfärsröra.

Det här är en liten och god rätt, som du kan servera som lätt lunch, kvällsrätt eller kraftigt mellanmål. Ett bra sätt att ta tillvara rester av köttfärssås eller köttfärsröra.
4 portioner
2 bakpotatisar, borstade
2 dl köttfärssås
½ dl västerbottensost, riven
Värm ugnen till 200º.
Baka potatisen i ugn ca 1 timme. Ta ut och höj ugnstemperaturen till 225º.
Dela potatisen på länden och gröp ur. Blanda det urgröpta med köttfärssås och lägg tillbaka blandningen i skalet. Toppa med västerbottensost.
Gratinera ca 5 minuter tills osten fått färg.
Filéspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime
Grillad entrecote med tomatillosalsa, ugnsbakad vitlök, grillad bakpotatis och persiljecreme
Wraps med rökt nötkött och waldorfsallad
Varm macka med rökt nötkött, banan och curry
Skinkpaj med soltorkade tomater