En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.

En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.
4 portioner
500 g innanlår, strimlat
salt och malen svartpeppar
1 ½ msk neutral olja
Brödkrutonger:
4 skivor grovt lantbröd
2 msk olivolja
1 krm kajennpeppar
2 msk neutral olja
Melonmix:
200 g orange flesh eller nätmelon, tärnad 2 x 2 cm
200 g honungsmelon, tärnad 2 x 2 cm
200 g grodskinnsmelon (piel de sapo), tärnad 2 x 2 cm
1 röd chili, hackad
röd och grön romansallat, delad
300 g färskpotatis, kokt
färska groddar
Dressing:
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 msk vatten
salt och svartpeppar
Krydda köttet med salt och peppar. Fräs det i olja i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
Lägg melontärningarna i en skål och vänd ner chilin. Dela salladen i mindre bitar. Tärna potatisen.
Brödkrutonger:
Skär brödet i grova bitar och vänd dem i olja och peppar. Stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna och låt svalna.
Dressing:
Blanda samman olja, citronsaft, vatten, salt och peppar.
Servering:
Blanda samman köttet med melon, sallad, brödkrutonger och potatis. Vänd ner dressingen och strö över groddarna.