Om kött

Stek av Lamm

Lammstek

Lammstek är förstklassig, omtyckt och lättlagad styckdetalj som kan serveras varm eller kall, med ben eller urbenad, med fina såser eller till sallader eller klyftpotatis. Det är en av påskens höjdpunkter i många hem, här och i andra länder. Den blir ofta saftig eftersom köttet är tämligen finmarmorerat.

Sadel av Lamm

Lammsadel

Lammets sadel är en lyxig styckdetalj som passar till extra högtidliga middagar. Det är förstås lammets ryggparti som lämnas hel och består av filé, ytterfilé och revben.

Rygg av Lamm

Lammrygg och hals

Lammrygg består av hals och nacke. Det är ett marmorerat och saftigt kött och urbenad mittbit av rygg är en mycket prisvärd och mör.

Racks i bit av Lamm

Lammrack

Lammracks är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben.

Njure av Lamm

Lammnjure

De bönformade små lammnjurarna är en delikatess.

Hjärta av Lamm

Lammhjärta

Lammhjärta är en mör liten muskel med en mycket mineralisk och järnaktig karaktär. Lammhjärta finns i välsorterade livsmedelsbutiker och specialaffärer.

Kotlett av Lamm

Lammkotletter

Lammkotletter som stekts just så de har fin stekyta och ett rosa saftigt inre, är en ljuvlig upplevelse. Benen och fettet som kapslar in det möra köttet gör det smakrikt och saftigt.

Lever av Lamm

Lammlever

Lever från unga lamm är en delikatess och kan skäras i skivor
och stekas och serveras med kapris och bacon.

Bräss av Lamm

Lammbräss

Lammbräss tillhör inälvorna och är en körtel. Den har en finstämd, mjölkig smak och mjuk konsistens.

Bringa av Lamm

Lammbringa

Lammbringa är den främre delen av lammets bröstkorg och en styckningsdel många missar. Bringan är som gjord för långkok.

Färskkorv

Charkuterier av lamm

Även om lammcharkuterier inte är lika vanliga och berömda som korvar, syltor och sådant från gris och nöt, är lammet alldeles förträffligt för sådana produkter.

Rulla till toppen