
Grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa
Sugen på grillat? Dessa grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa är perfekt sommarmat. Både spett och sallad kan förberedas.

Sugen på grillat? Dessa grillade högrevsspett med sweet chili och bönsalsa är perfekt sommarmat. Både spett och sallad kan förberedas.

Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.

Pulled pork blev trendigt för ett par år sen men har du testat att göra det i smoker på äkta amerikanskt BBQ-vis?

Spartips! Testa grillad högrev med grillad potatissallad. Högreven tillagas med en reverse sear och blir nästan som en entrecote.

En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.

Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.

Långbakad högrev som är rimmad och långkokt i en härlig lag för att sedan bli äppelglaserad på grillen och kryddas med korianderfrö och rosépeppar.

Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor är en riktig svensk husmansklassiker. Här hittar du receptet på svensk kalops och tips på kött att välja.

Om Enköping ingår i namnet på en rätt, brukar den vara kryddad med pepparrot. Enköping förknippas sedan lång tid tillbaka med just den kryddan, eftersom man på 1800-talet odlade mycket pepparrot i Enköping. Här späckar vi en fin bit högrev med den mustiga roten.
Det här är en klassisk soppa som serveras i Österrike och Ungern. En soppa som många förknippar med sportlov i Alperna. Den smakar jättegott en kylig dag, oavsett om du bara tagit en promenad i vintervädret eller kastat dig nerför en brant på skidor.

En äkta biff à la Lindström ska göras på skrapat nötkött, men numera är det vanligare att göra den på riktigt fin högrevsfärs.

Den här steken sta stå och puttra på spisen under lock i fuktig värme. När köttet är mört har du fått en mustig tomatsås på köpet och dessutom ett välsmakande kött. Servera gärna gnocchi till – även om såväl ris som potatis smakar bra.