Sida/Sidfläsk

Rimmat sidfläsk med rosmarinbakade palsternackor

Smakerna sött och syrligt tillsammans har alltid varit karaktäristiskt för den svenska husmanskosten. De balanserar fint upp salt mat, vilket varit basen i kosthållet. Här tar vi upp de gamla smakerna och förenar salt fläsk, milt söta palsternackor och en söt-syrlig vinäger som komplement. 

Äppelfläsk

Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst. 

Getostfylld skinkschnitzel med baconpasta

Skink- eller fläskschnitzel är jättego och snabblagad mat. Fyll gärna köttet med något gott, som här med getost och tomat, stek och servera med snabblagad pasta. En festlig vardagsmiddag eller en snabblagad festmiddag- välj själv! 

Skånsk rullsylta

Skånsk rullsylta

Av färskt sidfläsk (inte rimmat) gör du den här klassiska och goda syltan. Skånsk rullsylta passar väldigt bra på julbordet, men även som buffémat på vilket smörgåsbord som helst.

Bulgarisk soppa

En god, snabblagad och lättlagad vardagssoppa med massor av vitaminer och vacker färg. Barn brukar uppskatta att få stavar av grönsaker vid sidan av soppan att knapra på. Den passar också som liten förrätt, och räcker då till 6−8 personer. 

Stekt fläsk med zucchiniplättar

Goda, frasiga plättar på zucchini serveras här med knaprigt sidfläsk eller bogfläsk. Passa på när det finns gott om zucchini, på sensommaren, och laga den här enkla men supergoda rätten. 

Spenat- och baconsallad med valnötter

Några paket bacon är alltid bra att ha hemma på lut. Med hjälp av en påse färsk spenat, tomater och valnötter lagar du den här enkla och fräscha salladen. Brödkrutonger drygar ut och tillför krispighet till rätten. 

Rulla till toppen