Sida/Sidfläsk

Panna med sidfläsk

En snabblagad panna med kött, potatis och grönsaker i ett. Den passar bra att laga i stugan, båten eller husvagnen. 

Rimmat sidfläsk med rosmarinbakade palsternackor

Smakerna sött och syrligt tillsammans har alltid varit karaktäristiskt för den svenska husmanskosten. De balanserar fint upp salt mat, vilket varit basen i kosthållet. Här tar vi upp de gamla smakerna och förenar salt fläsk, milt söta palsternackor och en söt-syrlig vinäger som komplement. 

Äppelfläsk

Äpple, fläsk och lök är goda kamrater, som här samsas i en god panna. Passa på att laga äppelfläsk under skördesäsongen, när såväl äpplen som lök är som bäst. 

Getostfylld skinkschnitzel med baconpasta

Skink- eller fläskschnitzel är jättego och snabblagad mat. Fyll gärna köttet med något gott, som här med getost och tomat, stek och servera med snabblagad pasta. En festlig vardagsmiddag eller en snabblagad festmiddag- välj själv! 

Skånsk rullsylta

Skånsk rullsylta

Av färskt sidfläsk (inte rimmat) gör du den här klassiska och goda syltan. Skånsk rullsylta passar väldigt bra på julbordet, men även som buffémat på vilket smörgåsbord som helst.

Rulla till toppen