Vilken är rätt innertemperatur för kött?

Johan Hedberg Kötthack

Johan Hedbergs bästa tips:

  1. Använd en bra köttermometer.
  2. Ta med i beräkningen att köttet gÃ¥r upp ca 5 grader i temperatur efter att du tagit bort det frÃ¥n värmen.
  3. Generellt för griskött är att temperaturen ska upp till 70 grader, vissa styckdetaljer som till exempel karré fÃ¥r en speciellt god smak vid 75 grader.
  4. Riktmärken för temperaturer när det gäller nöt- och lammkött är; rare/blodigt 55 grader, medium-rare 58-60 grader, medium 65 grader och well done 70 grader.
  5. Ha lägre ugnstemperatur än receptet anger – det ger en jämnare temperatur pÃ¥ köttet.
  6. För perfekt temperatur på köttet kan du använda en sous vide, och sen bara ge färg i stekpannan.
  7. Lycka till!

Relaterade artiklar

Scroll to Top